mandag 31. mai 2010

Veggis mæ hit og veggis mæ dit!



Hm, ser ut som jeg har fått litt dilla på veggis-mat om dagen! Det spesielle med denne retten er at veggis-taco faktisk er myyye bedre enn vanlig taco! Yeah really! Har aldri vært noe videre overbegeistret for kjøttdeig egentlig så her er brune bønner, champinjong og rødløk et minst like godt alternativ å mixe med krydderblandingen. Bønnene gjør at du blir utrolig mett, løken gir god smak og champinjongen bare suger til seg all den gode smaken. Just lovely!

Kluet er nok likevel å lage en skikkelig god hjemmelaget Guacamole. Denne har jeg lært av Lynette og den er så god at du ikke vil tro det!

~ Veggis Tacos ~
 
Til 3-4 personer trenger du: 
1 boks hermetiske brune bønner
1 rødløk el. vanlig løk
4-6 chaminjonger
1 pose krydderblanding (jeg liker den for fahitas best)
Salat, mais og cherrytomater 
Lettrømme
Taco-sauce (hot så klart!)
Revet ost
Tacoskjell el. tubs

 Guacamole: 
1 egg
2 avokado 
1 lime
1 rødløk
1 fedd hvitløk
Majones
Tabasco
Salt & Pepper
 
Slik gjør du:
 
Lynette's Guacamole:
Hardkok egget. Skrell og krakk avokadoene. Finhakk rødløken, hvitløken og egget. Bland alt sammen. Tilsett saften fra 1-2 lime, 2 ss majones og en god dæsj tabasco. Avslutt med litt salt og pepper. Bland alt sammen og sett i kjøleskapet. Denne blir bare bedre og bedre jo lengre den står!
Tips: Pass på at du kjøper godt modne avokadoer. Og bare pøs på med lime, det er godt når det er litt syrlig og guacamolen holder seg mye bedre med mye lime i for da blir ikke avokadoen brun så fort.

Tacos: 
Skyll godt av bønnene. Kutt løken og champinjongen i små biter. Ha olje i en stekepanne og sett på middels varme. Stek grønnsakene og tilsett bønnene. Dryss over krydderblandingen og litt vann og la koke en liten stund. Varm takoskjellene. Kutt salaten og tomatene og riv osten. Så er det bare å blande alt sammen i et tacoskjell eller en tub og nyte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar