torsdag 27. mai 2010

Hjemmelaget Falafel









~ Hjemmelaget Falafel ~

Til 2 personer trenger du:
1 boks kikerter
1/2 chilli
3-4 fedd hvitløk
1 egg
1 løk
Ca 2-3 ss hvetemel
2 pitabrød
1/2 boks lettrømme
1/2 lime
Litt hakket gressløk
1 ts mild honning (akasiehonning el.l.)


Slik gjør du:

Falafel:
Skyll av en kikertertene godt. Mos dem godt med en stavmikser el.l. Finhakk løken, 1/2 chilli og 1 fedd hvitløk og bland sammen med ertene og 1 knust egg. Spe på med hvetemel til du får en fin konsistens, nesten som kjøttdeig. Tilsett litt salt og pepper. Sett kjølig mens du gjør klar dressingen.

Dressing:
Ha en halv boks rømme i en skål. Tilsett 1-2 fedd hakket hvitløk, litt hakket gressløk, saften av 1/2 presset lime, salt, pepper og en ts honning. Rør godt. Sett kjølig til alt er ferdig.

Ha stekeolje i en stekepanne og sett på middels varme. Lag små 'kjøttboller' av kikert-blandingen din og stek til de blir sprø og gyldne på begge sider. Varm pitabrøene og del dem nesten i to. Fyll med salat, rødløk og skivet tomat og 3-4 falafel. Topp med dressingen. 

Enjoy - sunt og veldig veldig godt!


Passet jo forøvrig himla bra å spise vegetar i dag for rett etter middag leste jeg om at Paul McCartney har startet en kampanje kalt "Meat Free Monday". Enkelt beskrevet går det ut på å hjelpe til å bevare planeten vår ved å redusere litt på kjøttforbruket. Ingen dårlig idé Paul, jeg tror jeg henger meg på!



Credits: Takk til Hjartesmil for å sette meg på falafel-ideén
og Ladybirds nest som informerte om "Meat Free Monday"!

2 kommentarer:

  1. oi,dæven!! tenkte nettopp at æ ville prøv å lag falafel, den her så megagod ut, ill be right on it:)

    SvarSlett
  2. hihi, den smaka toppers åsså ;)

    SvarSlett